PREZENTARE UNISPORTVEST
PREZENTARE FEFS
PARTENERI
PROGRAM
REGULAMENTE
ÎNSCRIERI
  GALERIE FOTO
  CONTACT

Vă rugăm consultați regulamentele competițiilor sportive organizate în cadrul Festivalului Sportului Studențesc.

Vă puteți înscrie la una sau mai multe competiții pe pagina „ÎNSCRIERI”

Termen de înscriere: mai 2017

Regulament ATLETISM
Regulament TENIS CU PICIORUL (FUTNET)
Regulament TENIS DE CAMP
Regulament HANDBAL
Regulament INOT
Regulament BEACH VOLLEYBALL

1.Regulamentul pentru MiniFotbal fotbal_right fotbal_down

Regulament

Campionat Universitar de MiniFotbal 2015

            Despre competiție

            Campionatul Universitar de MiniFotbal se va desfășura după sistemul: patru faze zonale, cu patru grupe, a câte 3 echipe fiecare, dintre care se vor califica mai departe primele două echipe. Echipele calificate vor participa la un turneu final.

            În cazul în care două sau mai multe echipe se vor afla la egalitate la terminarea grupelor, criteriile de departajare vor fi următoarele (în această ordine): rezultatul meciului direct, golaverajul, numărul de goluri marcate, număr de goluri primite.

            Participanți

            Participă echipele celor 11 facultăți din cadrul UVT și echipa OSUT, constituite din studenți aflați în ciclul de licență și master. Au dreptul să participe maxim 2 jucători legitimați din liga 1, liga 2 sau din cadrul echipelor de fotbal în sală.

            Dreptul de joc

 • Participarea în competiție se face pe baza modelului listei cu participanți.
 • Viza medicală se va trece pe tabelul nominal, având specificat pentru fiecare participant APT PENTRU EFORT FIZIC. Viza va avea semnătura și parafa medicului, precum și perioada pentru care a fost acordată. Participanții cărora li s-a acordat avizul medical de universitate se vor regăsi în registrul medical al universității. Vă rugăm să solicitați efectuarea propriu-zisă a controlului medical pentru jucătorii selecționați și să nu acceptați o viză formală din partea medicului, întrucât efortul depus în fotbal este de intensitate maximă și poate pune în pericol participanții.
 • Se admite ca viza medicală să fie aplicată și de către medicul de familie.
 • Jucătorii nu se pot transfera de la o echipă la alta după începerea competiției.
 • Lotul unei echipe va fi compus din 10 jucători și un profesor, ceea ce înseamnă 11 persoane la toate etapele competiției.

           

            ATENȚIE!

1. Lipsa unui document conduce, după caz, la eliminarea din competiție a echipei sau a

jucătorului/jucătorilor.

2. Comisia de Organizare validează dreptul de participare din punct de vedere al documentelor în cadrul ședinței tehnice organizate în ziua precedentă jocurilor.

3. Validarea dreptului de participare de către Comisia de Organizare nu anulează dreptul de contestație al echipelor înainte de jocuri asupra dreptului de joc sau la pauză și după joc pentru substituire.

4. Toate documentele solicitate vor fi predate înainte de joc arbitrilor. Aceștia vor verifica obligatoriu existența vizei medicale pentru fiecare jucător înscris în raportul de arbitraj.

5. La cerere, documentele vor fi puse la dispoziția delegatului echipei adverse pentru verificare.

            Echipe și jucători

 • Orice joc este disputat de două echipe alcătuite din maximum cinci jucători, dintre care unul va fi portar. Numărul maxim de rezervă este de cinci.
 • Pe parcusul unui joc, este permis un număr nelimitat de înlocuiri de jucători. Un jucător care a fost înlocuit poate reveni pe terenul de joc pentru a înlocui un alt jucător. Înlocuirea poate fi făcută când mingea este în joc sau în afara jocului.
 • Un jucător eliminat nu are voie să reintre pe teren, iar echipa sa va evolua în inferioritate numerică timp de 2 minute, urmând ca, după expirarea acestui timp, un jucător de rezervă să intre în locul celui eliminat sau dacă echipa aflată în inferioritate numerică primește gol.
 • În cazul eliminării unor jucători sau alte situații, dacă una dintre echipe rămâne cu trei jucători (incluzând portarul), jocul va trebui oprit.
 • Jucătorii sunt obligați să nu poarte niciun obiect periculos pentru ceilalți jucători.
 • Jucătorii au obligația să nu provoace accidentări adversarilor în mod voit, să nu comenteze la deciziile arbitrului, să nu rostească injurii asupra arbitrilor, organizatorilor, adversarilor, coechipierilor, publicului și să aibă un comportament civilizat pe timpul desfășurării meciurilor.
 • Echipele participante în anul anterior la turneul final sunt cap de serie la tragerea la sorți.

            Meciul

 • Tragerea la sorți a meciurilor se va face în prima zi a competiției
 • Partida se desfășoară pe durata a două reprize de câte 20 de minute fiecare, cu o pauză între ele de maximum 5 minute.
 • În cazul în care sunt necesare prelungiri, acestea se vor desfășura pe durata a două reprize a câte 5 minute fiecare.
 • În cazul în care, nici după desfășurarea prelungirilor, echipele nu pot fi departajate, se va ajunge la loviturile de departajare (trei pentru fiecare echipă, urmată de serii de câte o lovitură, în caz că egalitatea se pastrează).
 • Se vor acorda trei puncte pentru un joc câștigat, un punct pentru egal, zero puncte pentru jocul pierdut.

          Reguli

            Meciurile se vor desfășura, din punct de vedere tehnic, după regulamentul FRF, cu următoarele precizări:

 • Se poate pasa mingea de către jucător portarului; portarul poate atinge mingea cu mâna doar în cazul în care aceasta este pasată din jumătatea adversa de teren.
 • Out-ul lateral se execută cu piciorul (lovitura indirectă) de pe linie sau din afara terenului.
 • Nu se aplică regula jocului la off-side.
 • În cazul unei lovituri directe sau indirecte, zidul se va situa la distanța de trei metri față de locul de la care se va executa lovitura liberă.
 • Se va juca cu minge de futsal.

            Echipament

 • Înaintea fiecărui meci, echipele sunt obligate să anunțe organizatorilor culorile echipamentelor.
 • Dacă întreaga echipă se prezintă în echipament neregulamentar, arbitrul va acorda acesteia un de 15 minute pentru remedierea situației. În caz contrar, va fluiera finalul jocului cu scorul de 3-0 pentru echipa adversă.

            Arbitraj

 • Fiecare joc este condus de către doi arbitri care au autoritatea deplină în aplicarea legilor jocului. Deciziile arbitrilor cu privire la faptele legate de joc sunt definitive.
 • Comisia de organizare va asigura un oficial al jocului care va asigura efectuarea schimbărilor de jucători conform regulamentului și va controla respectarea prevederilor regulamentare privind acordarea indicațiilor tehnice de către antrenori.

          Contestații

            Echipele au dreptul de a introduce contestații astfel:

 • Înainte de începerea jocului. Dacă se contestă dreptul de joc al unuia sau a mai multor jucători din echipa adversă, înscriși în raportul de arbitraj, arătându-se motivele în mod concret.
 • În pauză sau după terminarea jocului, înainte de restituirea documentelor de către arbitru. Dacă se contesta indentitatea unuia sau mai multor jucatori inscrisi in raportul de arbitraj.
 • Contestațiile se fac în scris în raportul de arbitraj și se semnează de către delegatul echipei în prezența delegatului echipei adverse și a arbitrului, care este obligat să specifice momentul formulării contestației.
 • Contestațiile referitoare la dreptul de joc se fac nominal. Delegații echipelor au obligația de a înscrie în raportul de arbitraj, în mod explicit, motivul pentru care este contestat jucătorul.
 •  Contestațiile formulate trebuie dovedite de către echipa contestatară. Acestea trebuie prezentate Comisiei de Organizare cel mai tarziu cu 90 de minute înaintea începerii jocului care urmează.
 • Lipsa consemnării în raportul de arbitraj a motivului pentru care se presupune că se face

vinovată echipa adversă sau jucătorul acesteia duce la respingerea contestației.

 • Comisia de organizare are datoria sa solutioneze contestatia pana la urmatorul meci al echipei contestate.

 Asistența medicală

 • Un joc nu poate începe fără prezența la teren a unui medic sau asistent medical și a unei salvări dotate cu mijloace de resuscitare.
 • La jocuri, medicul sau asistentul medical va prezenta o delegație eliberată de către organul sanitar competent, precum și un act de identitate, această persoană fiind recunoscută drept cadru medical delegat.

          Dispoziții finale

            Comisia de Organizare are autoritatea de a decide asupra chestiunilor neprevăzute în acest regulament și a cazurilor de forță majoră, deciziile sale fiind definitive.

2.Regulamentul pentru Badminton badminton_right badminton_down

Regulamentul pentru Badminton
UNISPORTVEST


Competitia se desfasoara conform regulamentului Federatiei Romane de Badminton exceptie facand seturile.
Un set este castigat la 11 puncte. La 10 egal, partea care castiga doua puncte diferenta fata de adversar, castiga setul. La 14 egal, partea care castiga punctul 15, castiga setul. In cazul in care scorul dupa 2 seturi este de 1 la 1, se va juca setul final in care atunci cand unul dintre jucatori ajunge la 6, se schimba terenurile.
Inaintea inceperii jocului se face tragerea la sorti, sportivul care castiga are trei optiuni: sa isi aleaga serviciul, sa isi aleaga terenul sau sa aleaga sa primeasca serviciul.
Punctul se obtine in urma greselilor adversarului. Punctul se pierde cand mingea loveste plasa sau cade in afara terenului de joc.
Greseli:
- mingea loveste sportivul;
- corpul sportivului sau racheta sportivului ating fileul;
- mingea atinge pamantul inainte sa treaca de fileu;
- mingea este lovita de doua ori;
- mingea este lovita la serviciu deasupra soldului;
- corpul rachetei in timpul executarii serviciului este deasupra incheieturii mainii;
- la efectuarea serviciului, jucatorul nu are ambele picioare in contact cu solul.
Dreptul de a servi se decide prin castigarea actiunii de joc. Daca partea aflata la serviciu castiga actiunea de joc, atunci castiga un punct si va servi )n continuare pentru disputarea urmatorului punct. Daca actiunea de joc este pierduta de partea care a servit, se schimba serviciul si partea care anterior a fost la primire castiga un punct.
Partea care castiga un set serveste prima in setul urmator, iar terenurile se schimba la sfarsitul fiecarui set. La prima minge, cat si in cazul in care detine un numar par de puncte jucatorii vor servi si vor primi, din si in suprafata de serviciu din partea dreapta a terenului. Cand jucatorul care serveste a obtinut un numar impar de puncte vor servi si vor primi, din si in suprafata de serviciu din partea stanga a terenului.
Meciul va fi arbitrat de catre jucatorul care nu a castigat pe acel teren in meciul anterior.
Finalele vor fi arbitrate de catre arbitrii de badminton.
Se joaca finala mica!
Va multumim si va asteptam in numar cat mai mare.

6.Regulamentul pentru Volei volei_right volei_down


      Regulamentul pentru Volei
      UNISPORTVEST


Echipa este formata din 9 jucatori (6 titulari +3 rezerve).
La inceputul meciului trebuie sa fie prezenti 6 jucatori. Echipele participante pot avea in componenta 2 jucatori legitimati.
Va fi interzisa participarea altor jucatori, pe parcursul competitiei, in afara celor inscrisi in echipa de la startul competitiei.
Meciurile se vor desfasura in conformitate cu regulamentul FRV, cu urmatoarele specificatii: Se joaca cel mai bun din 3 seturi,castigator fiind cel care castiga 2 seturi.
Seturile vor fi pana la punctul 25, iar in caz de egalitate castiga echipa care ajunge prima la diferenta de doua puncte. Fiecare echipa poate solicita un time-out de un minut pe set.
http://www.frvolei.ro/pagini/4_documente/ROAV.html
Va multumim si va asteptam in numar cat mai mare.

7.Regulamentul pentru Baschet baschet_right baschet_down

      Regulamentul pentru Baschet
      UNISPORTVEST


1. Echipa este formata din 8 jucatori (5 titulari +3 inlocuitori). La inceputul oricarui meci trebuie sa fie prezenti 5 jucatori.
2. O echipa nu poate avea in componenta mai mult de 2 jucatori activi legitimati in campionatul de Div. A sau Div.B (in sezonul competitional 2009-2010).
3. Nu sunt permise schimbari in componenta echipei pe parcursul competitiei. Inaintea fiecarui meci, monitorul (arbitrul) poate solicita fiecarui membru al echipei un act de identitate si/sau carnet de student pentru verificarea foii de arbitraj. O echipa este descalificata in momentul in care nu exista 5 membri care sa faca dovada ca apartin respectivei echipe. Decizia monitorului este irevocabila si nu poate fi contestata ulterior.
4. Capitanul/reprezentantul echipei trebuie sa semneze foaia de arbitraj la finalul meciului.
5. NU ESTE PERMISA AGATAREA DE INEL IN NICI UN MOMENT AL JOCULUI (cu exceptia concursului de slam-dunk). IN SITUATIA IN CARE UN JUCATOR INCALCA ACEASTA REGULA, ECHIPA SA POATE FI DESCALIFICATA DE MONITOR/ORGANIZATOR.
6. Orice echipa care nu este prezenta sau are mai putin de 5 membri la ora inceperii meciului va pierde jocul respectiv. Monitorul poate acorda echipei maximum 5 minute suplimentare pentru prezentarea echipei.
7. Meciurile se vor desfasura in conformitate cu regulamentul FIBA, cu urmatoarele specificatii: • Un meci dureaza 20 de minute (4 x 5 minute) pauzele dintre sferturile 1 si 2, 3 si 4 vor fi de 1 minut, iar pauza dintre sfertul 2 si 3 va fi de 5 minute. Finalele se vor desfasura pe durata 4 reprize de 10 minute cu pauze de 2 minute intre sferturile 1 si 2, 3 si 4 iar pauza dintre sferturile 2 si 3 va fi de 5 minute.
• Fiecare echipa poate solicita 1 (un) “timp de odihna” a cate 30 de secunde. Timpul de joc se opreste NUMAI pe durata “timpilor de odihna”.
• Dupa cumularea a 3 greseli de echipa/sfert, fiecare greseala personala va fi penalizata cu doua aruncari libere.
• Orice comportament nesportiv al unui jucator va atrage dupa sine descalificarea echipei din care face parte.
8. Fiecare meci va incepe numai in momentuli in care jucatorii celor 2 echipe vor fi imbracati cu echipamentul pus la dispozitie de organizatori. La finalul meciului, jucatorii ambelor echipe VOR AVEA OBLIGATIA sa inapoieze monitorului echipamentul de joc precum si mingile utilizate pentru incalzire.
9. ORICE DECIZIE A MONITORILOR SI ORGANIZATORILOR COMPETITIEI TREBUIE RESPECTATA DE TOTI MEMBRII ECHIPEI. NERESPECTAREA ACESTOR DECIZII DUCE LA DESCALIFICAREA ECHIPEI IN CULPA!!!
Va multumim si va asteptam in numar cat mai mare.

8.Regulamentul pentru Tenis de masă tenis_masa_right tenis_masa_down

      Regulamentul pentru Tenis de Masa
      UNISPORTVEST


Desfasurarea competitiei:

1. Se vor juca meciuri numai la proba de “simplu” ( individual);
2. Se va desfasura pe baza unui tabelul eliminatoriu;
3. Se vor juca cu mingi albe de 40 mm.
4. Un meci se va juca 2 din 3 (primul jucator ajuns la 2 seturi castigate) in “grupe”, si 3 din 5 (primul jucator ajuns la 3 seturi castigate FINALA) ;
Definitii:
1. Setul * Setul va fi câstigat de jucatorul care realizeaza 11 puncte. Daca ambii jucatori, au realizat 10 puncte, setul va fi câstigat de jucatorul care obtine, în plus, doua puncte consecutive, fata de jucatorul advers.
2. Punctul
2.1 Daca jocul nu este oprit, un punct se pierde:
2.2 Când se rateaza serviciul.
2.3 Daca se rateaza returul.
2.4 La executarea unui serviciu bun sau a unui retur bun, mingea atinge orice altceva cu exceptia fileului si accesoriilor.
2.5 Daca mingea trece dincolo de linia de fund a jucatorului fara a atinge terenul acestuia, dupa ce a fost lovita de adversar.
2.6 Când unul din jucatori obstructioneaza mingea.
2.7 Daca mingea este lovita de doua ori consecutiv.
2.8 Daca mâna libera a jucatorului, atinge suprafata de joc, în timp ce mingea este în joc.
Tinuta sport este obligatorie! Sunt necesari adidasi de schimb (nu se va accepta intratea in competitie a jucatorilor cu adidasii de pe strada)!!!
Se va interzice: !!! Jucatorii vor evita comportari care ar putea avea un caracter nesportiv, ar jigni spectatorii sau ar dauna imaginii sportului cum ar fi:
- Expresii grosolane, lipsite de educatie;
- Distrugerea cu buna intentie a mingii;
- Aruncarea intentionata, a mingii în afara spatiului de joc;
- Aruncarea paletei;
- Lovirea intentionata a mesei cu mâna sau piciorul;
- Lovirea intentionata a echipamentului aflat în spatiul de joc; - Lipsa de respect fata de oficiali, etc
Va multumim si va asteptam in numar cat mai mare.

Organizatori


F.E.F.SUVT

© 2013 unisportvest.ro • powered by infin